Organisatie

De Nationale Postcode Loterij is een internationale marketing-gedreven organisatie zonder winstoogmerk: Zij organiseren loterijen om geld in te zamelen voor een rechtvaardigere, groenere en gezondere wereld. Het concept zorgt voor een win-win situatie: deelnemers van de Postcode Loterij winnen geweldige prijzen én goede doelen ontvangen geld. De deelnemers hebben zo sinds 1989 al meer dan € 12,5 miljard opgehaald voor honderden goede doelen. Met meer dan 1.500 collega’s in Nederland, Zweden, Groot-Brittannië, Duitsland en Noorwegen draag je dus elke dag weer bij aan een betere wereld! Je bent welkom: De Nationale Postcode Loterij gelooft dat een inclusieve organisatie de ideale voedingsbodem is voor creativiteit, samenwerking en innovatie. Men hecht bovendien grote waarde aan onderlinge verbondenheid. Alle collega’s spelen daarbij een rol: zij zijn de Loterijen. Men streeft ernaar dat iedereen zich thuis voelt. Dit vraagt om een open blik en oog hebben voor elkaar.

Functie

De Postcode Loterij maakt momenteel een transitie door na een periode van internationale expansie. Men werkt aan een meer centraal gestuurde organisatie waarbij alle disciplines worden meegenomen en betrokken. Hierdoor verandert de rol van HR van een reactieve naar een meer pro actieve aanpak. Het betreft hier dus ook een nieuwe invulling van de functie. Als HR Business Partner inspireer en begeleid je de business leiders en zet aan tot reflectie waarbij kansen en uitdagingen vanuit verschillende perspectieven worden bekeken. Je treedt op als volwaardig gesprekspartner van de business/stakeholders en coacht hen waar nodig. Het leveren van advies op zowel strategisch als tactisch niveau op het gebied van talentontwikkeling en organisatieontwerp en het optimaal en proactief begeleiden van organisatorische veranderingen zijn belangrijke onderdelen van deze functie. Je rapporteert aan de Head of HR en maakt onderdeel uit van een gedreven en betrokken HR-team. Eigenaarschap, positieve energie, initiërend vermogen en een gezonde dosis ondernemerschap worden binnen deze organisatie zeer gewaardeerd.

Functie-eisen

  • Circa 6 jaar ervaring als volwaardig HR Business Partner
  • Ervaring in een dynamische, snel veranderende organisatie
  • Eigenaarschap, veerkracht, stevige persoonlijkheid
  • Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden, verbinder
  • Proactief, authentiek, zelf startend, volhardend
  • Down to earth, humor

Aanbod

  • Een brede zelfstandige HR-rol bij een financieel gezonde organisatie in transitie
  • Werken in een internationaal georiënteerde omgeving
  • Ruimte voor eigen initiatieven de mogelijkheid om direct impact te maken
  • Uitstekende voorwaarden en fantastische extra’s zoals sporten op het werk, heerlijke lunches en gezellige borrels

Inlichtingen

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Natasja van den Heuvel (06-51 049 653) of Merel Piets (06-51 558 558). Graag ontvangen wij jouw cv en korte motivatie/toelichting via de knop “solliciteren” Wij nemen dan op korte termijn contact met je op.