Organisatie

MediaMarkt is marktleider op het gebied van consumentenelektronica in Nederland. Als team bouwt men samen aan het blijven van dé omnichannel speler met 50 vestigingen en een online webshop. Hoe ze dat doen? Door zowel online als offline de beste klantbeleving te bieden. In deze snel veranderende retailmarkt is het van uiterst belang zorg te dragen voor de optimale customer journey, zodat je Customers First Choice worden. Bij MediaMarkt heeft dit dan ook prioriteit, voor zowel de offline als online markt. Om dit te bereiken investeert men in de medewerkers en stimuleren zij hen om nieuwe ideeën te ontwikkelen, initiatieven te nemen en zichzelf te ontplooien. Het is van belang dat de medewerkers de klanten de beste service weten te bieden en hen kunnen verrassen! Hiermee zitten zij als organisatie middenin een cultuurverandering en voor HR ligt hier de uitdaging om alle medewerkers hierin mee te nemen.

Functie

Functiebeschrijving

Deze HR Business Partner is onderdeel van een gedreven en enthousiast HR team en fungeert als volwaardig gespreks- en sparringpartner voor het management en directie op het hoofdkantoor. Een rol waarin met name op tactisch en strategisch niveau geopereerd wordt. Je initieert en leidt daarnaast projecten die voortkomen uit zeer uiteenlopende HR vraagstukken. Dat deze projecten op de juiste wijze landen binnen de organisatie is tevens een belangrijk onderdeel van de functie. Je rapporteert aan een zeer bevlogen HR Directeur en neemt zijn rol over wanneer hij in het buitenland is. Voor het HR team ben je het eerste aanspreekpunt. Wij zoeken een ondernemende, stevige, gedreven en enthousiaste HR Business Partner die excelleert in een snel veranderende omgeving waar gebouwd moet worden en waar hard gewerkt wordt. Je hebt een innovatieve kijk op HR, bent inhoudelijk sterk, zeer pragmatisch en op elk niveau in de organisatie zichtbaar.

Functie eisen

Kandidatenprofiel

  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring als HR business partner in een dynamische en snelle omgeving
  • Aantoonbare ervaring met projectmanagement
  • Stevige persoonlijkheid, snel schakelend, ondernemend, challenging the status quo
  • Initierend vermogen, verantwoordelijkheidsgevoel en energiek
  • Communicatief sterke verbinder

Aanbod

De organisatie biedt

  • Een impactvolle rol in een professionele organisatie in verandering
  • Een zelfstandige en brede HR-rol met veel ruimte voor initiatieven
  • Een ambitieuze organisatie met een internationale scope
  • Prachtige werkomgeving
  • Ruime ontwikkelingsmogelijkheden

Inlichtingen

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Natasja van den Heuvel (06-51 049 653) of Merel Piets (06-51 558 558).

Graag ontvangen wij jouw cv en korte motivatie/toelichting via de knop “solliciteren” Wij nemen dan op korte termijn contact met je op.