Introductie

Bouter Group is één van de grootste spelers op het gebied van private label kazen op de Nederlandse markt. Onderdelen van de activiteiten zijn onder andere het rijpen, snijden, verpakken en distribueren van kazen. Tevens is in korte tijd de categorie ‘borrelgemak’ met innovatieve en exclusieve tapas en borrelhapjes opgezet. Bouter Group hanteert de nieuwste technieken en de hoogste kwaliteitseisen voor producten, bedrijfsvoering en medewerkers. Hierdoor creëren wij vertrouwen en betrokkenheid bij de klant. Hoge eisen worden daarom gesteld aan hygiëne, voedselveiligheid en kwaliteit. Samen met de klant, vakkundige medewerkers en leveranciers, heeft Bouter Group grote stappen gezet om topkwaliteit te kunnen maken. Binnen de Benelux werkt Bouter exclusief met Albert Heijn en Delhaize. Daarnaast hebben wij een aantal B2B klanten die gelieerd zijn aan onze strategische klanten.

Functie

Functieomschrijving

In deze rol ben je volwaardig gesprekspartner voor de verschillende lijnmanagers, werk je nauw samen met de HR Officer en rapporteer je aan de HR Manager. Je gaat als HR Business Partner een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere professionaliseringslag die er momenteel op HR gemaakt wordt. Je bent verantwoordelijk voor zowel de operationele afdelingen (220 FTE) als de medewerkers op kantoor (70 FTE). Naast de operationele dagelijkse werkzaamheden initieer je HR gerelateerde projecten en zorg je ervoor dat deze op de juiste wijze ‘landen’ binnen de organisatie. Je fungeert als volwaardig gespreks- en sparringpartner voor de diverse managers en coacht hen waar nodig. Creativiteit en nieuwe ideeën worden zeer op prijs gesteld in deze organisatie.

Functie eisen

Kandidatenprofiel

  • Minimaal 5 jaar ervaring als HR Business Partner in een soortgelijke omgeving
  • Projectmanagement ervaring
  • Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden, verbinder
  • Proactief, authentiek, positief, zelf startend
  • Benaderbaar en oprecht

Aanbod

De organisatie biedt

  • Een brede en verantwoordelijke HR-rol bij een van de grootste spelers in deze sector
  • Werken bij een snelgroeiende, gezonde organisatie waar kwaliteit op nummer 1 staat
  • Ruimte voor ontwikkeling en groei
  • Grote mate van zelfstandigheid en vrijheid in je functie
  • Salaris circa 75K

Sollicitatie


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Natasja van den Heuvel (06-51 049 653) of Merel Piets (06-51 558 558). Graag ontvangen wij jouw cv en korte motivatie/toelichting via de knop “solliciteren” Wij nemen dan op korte termijn contact met je op.