Organisatie

Afriflora Sher heeft de grootste rozenkwekerij van de wereld in Ethiopië. Het totale kassencomplex bestaat uit een oppervlakte van zo’n 450 hectare verspreid over drie locaties. Dit is te vergelijken met 900 voetbalvelden. Men richt zich vanaf 2005 op de Europese retailmarkt.

Afriflora Sher biedt de lokale gemeenschap werkgelegenheid in de rozenkwekerij en het aanbieden van belangrijke diensten, waaronder scholing, sportfaciliteiten en een ziekenhuis de lokale levensomstandigheden en ontwikkelingsmogelijkheden zijn hierdoor aanzienlijk verbeterd. In totaal zijn in NL circa 100 man werkzaam en in Ethiopië ruim 12.000.

Functie

In deze functie maak je onderdeel uit van een zeer bevlogen en betrokken MT en ben je eindverantwoordelijk voor de HR-organisatie in NL en Ethiopië. Momenteel is een transitie gaande waardoor organisatieontwikkeling, cultuur en strategie belangrijke agendapunten zijn voor de komende jaren. De HR Manager zal hierin uiteraard een belangrijke rol vervullen en zal het MT coachen tijdens dit proces. Je bent volwaardig gesprekspartner van het MT en ‘de business’ en je bent dan ook zichtbaar en benaderbaar in en voor de organisatie. Hiernaast initieer en leid je projecten met HR – en organisatie gerelateerde onderwerpen die voortkomen uit deze transitie én de strategische HR-agenda.

Stevige en sociale persoonlijkheid, organisatiesensitief, veerkrachtig, energiek en uitstekende communicatieve vaardigheden (NL en Engels) zijn belangrijk om deze rol tot een succes te maken.

Functie-eisen

  • Circa 10 jaar ervaring als allround HR-professional in een internationale organisatie
  • Ervaring met werken in het buitenland is een absolute pre, Engels uiteraard vloeiend
  • Bereid tenminste 10 keer per jaar naar Ethiopië te reizen
  • Organisatiesensitiviteit, inlevingsvermogen, flexibiliteit, zelf startend vermogen, positief kritisch, stevige persoonlijkheid
  • Positieve instelling en -energie, humor

Aanbod

  • Een brede eindverantwoordelijke rol bij een internationale organisatie met een prachtige missie en idem product
  • Ruimte voor eigen initiatieven en de mogelijkheid om direct impact te maken
  • Werken met een grote diversiteit aan collega’s van allerlei nationaliteiten
  • Werken aan een prachtig gezamenlijk doel (naast het produceren van hoogwaardige producten): de levensomstandigheden en ontwikkelmogelijkheden voor de lokale gemeenschap in Ethiopië aanzienlijk verbeteren
  • Uitstekende arbeidsvoorwaarden

Inlichtingen

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Natasja van den Heuvel (06-51 049 653) of Merel Piets (06-51 558 558). Graag ontvangen wij jouw cv via de knop “solliciteren” Wij nemen dan op korte termijn contact met je op.